Az Ubuntu Linux 10.04 LTS - Lucid Lynx - előzetes információi

Mark Shuttleworth, aki a népszerű Ubuntu Linux operációs rendszer szülőatyja és a Canonical vezérigazgatója is egyben, szeptember 22-én hivatalosan is bejelentette az Ubuntu Linux következő verziójával kapcsolatos céljait.

A harmadik LTS - azaz Long Term Support - kiadás az Ubuntu Linux 10.04 lesz, amelynek megjelenése 2010. április 29-re várható. "Két évvel ezelőtt jelentettük be a második LTS kiadást, és azt reméltük, lesz egy általános és jól kiszámítható kétéves ütemterve az LTS kiadásoknak. A következő Ubuntu Linux LTS-t a Lucid Lynx névre kereszteltük." - mondta Mark Shuttleworth a hivatalos bejelentésben.

Azoknak, akik nem tudják, az LTS-kiadások hivatalos támogatása szerver verzió esetében 5 éven keresztül, az asztali verzió esetében pedig 3 évig szokott tartani.

A Lucid Lynx esetében a fejlesztőcsapat leginkább a minőség és a stabilitás irányába fogja összpontosítani az erőfeszítéseit! A fő tervek, hogy az Ubuntu Linux 10.04 hibamentes operációs rendszer legyen és minőségi javulást hozzon a felhasználói felület, a csomagkezelési és telepítési műveletek részére, valamint kimagasló hardvertámogatással rendelkezzen. A másik alapvető cél, amelyet az Ubuntu Linux 10.04 LTS - Lucid Lynx - rendszerben szeretnének megvalósítani, hogy javuljon az indítási - boot - sebesség 10 másodpercre!

Az alábbi videófelvételen Mark Shuttleworth beszél céljairól az Ubuntu Linux 10.04 LTS rendszerrel kapcsolatosan:

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.